Japanese Blood Grass Plant – How To Grow Japanese Blood Grass

Japanese Blood Grass Plant - How To Grow Japanese Blood Grass

Prydnadsgräs ger explosioner av rörelse och struktur i landskapet. Den japanska blodgräsplantan lägger till färg i listan över attribut. Det är en utmärkt kant, behållare eller massväxt med rött tippat lövverk och enkelt underhåll. Det finns inga riktiga tips om hur man odlar japanskt blodgräs, men det är inte tåligt vid frysning. Vård av japanskt blodgräs är nybörjare och en utmärkt startväxt för underhanterade trädgårdssängar.

USDA växthärdighetszoner 5 till 9 är bäst lämpade för odling av japanskt blodgräs. Försök använda denna prydnad som ett exemplar i en fantastisk kruka eller i grupper längs en stig för att ge en svepande effekt av karmosinrött och grönt.

Vad är japanskt blodgräs?

Japanskt blodgräs (Imperata cylindrica) är en flerårig växt. Dess lövverk börjar grönt med lite färgade röda spetsar och mognar till den blodröda färg som den är känd för. Växterna blir bara cirka 6 meter höga och klumpar sig snarare än att sprida gräs.

De har liten invasiv potential när de är i sin odlade form, men om växterna får återgå till grönt kan de bli en olägenhet. Faktum är att hälften av staterna i USA har förbjudit försäljning och plantering av gräset eftersom det sprider sig genom sina jordstammar och tar över områden med inhemsk flora. Det gröna är mer aggressivt än den odlade röda formen.

Hur man odlar japanskt blodgräs

Den japanska blodgräsväxten har lågt underhåll och har få skadedjur eller problem. Det största problemet är när anläggningen inte placeras korrekt. Det föredrar svala, fuktiga platser och tenderar att återgå i full skugga, vilket gör det till en potentiell fara för inhemska växter. Trädgårdsmästare som odlar japanskt blodgräs i södra stater kan tycka att det är ogräs.

När växten är för våt kan dock rötterna få en mängd olika rötter. Ändra din trädgårdsmark med lite grovt material och kompost och kontrollera dräneringen innan du installerar det här gräset.

Det är tolerant mot stadsföroreningar och torktåligt när det väl har fastställts. För färg och uthållighet är den japanska gräsväxten en idealisk kandidat för de mest odlade trädgårdarna.

Skötsel av japanskt blodgräs

Ju bättre sol exponering, desto sannare och djupare blir den röda färgen i detta spektakulära prydnadsgräs. Etablerade växter tål situationer med låg fuktighet, men för bästa utseende, vattna en gång i veckan. Vattna växter i behållare minst en gång i veckan på sommaren men minska vattnet på vintern när växten går vilande.

Uppdelning är den snabbaste och mest tillförlitliga metoden för att föröka denna växt.

Japanese Blood Grass Plant - How To Grow Japanese Blood Grass

Så länge den japanska blodgräsväxten är installerad i väldränerande mark finns det få problem. Men de i lerajord tenderar att ha våta rötter, vilket främjar rotrotting och svamp. Gräsklingorna kan ätas av sniglar och sniglar och kan också få rostsjukdom, vilket gör att bladen gör sig orena. Undvik att vattna över huvudet och använd ett ekologiskt snigelbet för att hålla det briljant färgade lövverket fritt från hål och skador.

Video: Japanese Blood Grass

Like this post? Please share to your friends:
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.39 MB